OZRK Idrija

Kuharska delavnica

V ponedeljek, 3. marca 2014 je Rdeči križ Območnega združenje Idrija s pomočjo Idrijsko-Cerkljanske regijske agencije ICRA organiziral kuharsko delavnico na temo priprave preprostih jedi iz pšeničnega zdroba.
Pšenični zdrob je lahko prebavljiv in idealen za hitro pripravo prilog, glavnih jedi in sladic. Jedi iz pšeničnega zdroba so enostavne za pripravo ter bogate z enostavnimi ogljikovimi hidrati. Pšenični zdrob je dobro poznan kot griz, a se ga premalo uporablja v vsakdanji kuhinji. Zato je bila želja, da se s kuharsko delavnico pridobi nove izkušnje, na kakšen način zdrob porabiti in ga uporabiti pri vsakdanjih jedilnikih. Na delavnici, ki je potekala v prostorih Kmečke tržnice v Idriji se je pripravilo pet različnih jedi, od juhe do sladice. Gospodinje pa so bile bogatejše tudi za vrsto dobrih receptov, ki so jih odnesle s seboj domov. Delavnico je vodila kuharica Helena Mavri.

 

Nazaj
©2024 Oblikovanje in izdelava spletne strani Kabi d.o.o.